16-07-27_pmi_day-3-6935
Forskning og Innovation

Banebrydende produkter til rygere

Mindre sundhedsskadelige alternativer til cigaretter

Røgen fra en cigaret indeholder nikotin, som er en naturlig del af tobak, samt en masse sundhedsskadelige kemikalier. Disse toksiner – ikke nikotinen – er den primære årsag til ryger-relaterede sygdomme. Vi udvikler alternativer til cigaretterne, der indeholder nikotin og som smagsmæssigt tilfredsstiller eksisterende rygere, men uden røg.

Vi har fokuseret på to fremgangsmåder; hvoraf begge overflødiggør forbrænding af tobakken. Den første er opvarmning af tobakken, så man får en velsmagende nikotinholdig damp, mens man samtidigt reducerer niveauet af sundhedsskadelige kemikalier i dampen. Den anden er fremstilling af nikotinholdig damp uden brug af tobak. Og dette er kun begyndelsen.

Holding an iQOS

Opvarmede tobaksprodukter

Gennem intensiv udvikling og mange undersøgelser har vi formået at skabe to banebrydende opvarmede tobaksprodukter: IQOS og TEEPS. Ved begge opvarmes tobakken på forskellig vis.

Takket være avanceret elektronik opvarmer IQOS en særligt udarbejdet og blandet tobak til lige under 350°C, uden forbrænding, ild, aske eller røg. Dette genererer velsmagende nikotinholdige dampe og frigør smagen af tobak. Eftersom der ikke er nogen forbrændingsproces, er niveauet af sundhedsskadelige kemikalier markant reduceret i sammenligning med cigaretrøg. Det er det, der gør IQOS til et røgfrit produkt, der er yderst tiltrækkende for rygere, og millioner af forbrugere har allerede foretaget skiftet.

Opvarmningssystemet fungerer med tre hovedkomponenter, en tobakspind (en HeatStick eller såkaldte HEETS), en IQOS-holder og en lader. Forbrugeren indsætter tobakspinden i holderen, hvor den opvarmes ved hjælp af et elektronisk varmeblad. Brugeren kan så tage et sug på tobakspinden. Når man er færdig, fjerner man pinden fra holderen og smider den uden risiko væk i skraldespanden. Man genoplader holderen, når det er nødvendigt, ved at indsætte den i opladeren.

Ligesom ved IQOS opvarmes tobakken i TEEPS, hvorved tobakssmagen frigøres. Men TEEPS gør brug af en alternativ varmekilde til at udtrække tobakssmagen og nikotinen fra tobaksbladene; produktet er kulstofopvarmet og ligner og fornemmes som en rigtig cigaret, uden at være det. Kulstoffet i enden af TEEPS antændes.

Derefter overføres der varme til et unik forarbejdet tobakspind. Brugeren kan så tage et sug på TEEPS og inhalere den smagsfulde nikotinholdige damp, indtil der ikke er mere. TEEPS patenterede design forhindrer tobakken i at brænde.

Produkter uden tobak

Vi udvikler også to produktplatforme, der indeholder nikotin, men ingen tobak. Begge gør brug af nikotin fra tobaksblade. Disse produkter uden tobak frembringer nikotinholdige dampe på vidt forskellige måder.

En af produktplatformene opvarmer en e-væske indeholdende nikotin og smagsstoffer ved hjælp af en elektrisk opvarmer, der genererer e-damp. Denne platform omfatter e-cigaretprodukter, som Nicocig og Vivid, der kan købes i Storbritannien og Solaris, der fås i Spanien og Israel. Platformen omfatter også MESH, vores næste generation af e-dampprodukter.

Opvarmningsteknologien i MESH gør brug af et metallisk trådnet med bittesmå huller. En fyldt og forseglet e-væskepatron indeholdende nikotin og smagsstoffer opvarmes og frembringer damp. MESH har også sug-aktiveret opvarmning og detektion af lavt væskeindhold, hvilket sikrer ensartet kvalitet i forhold til dampen. Disse forbedringer afhjælper aktuelle problemer med hensyn til kvalitet, sikkerhed, ensartethed og oprindelse. Vi lancerede en city-test af MESH sammen med fire nye unikke e-væskesmagstilbud i Storbritannien i november 2016.

Den anden produktplatform udvikles på basis af en teknologi, som vi erhvervede i 2011. Produkterne i denne kategori efterligner fornemmelsen og ritualet ved rygning uden tobak og uden forbrænding. Ulig en e-cigaret frembringer STEEM nikotinholdige dampe i form af nikotinsalt. Tager man et sug på mundstykket, opstår der en kemisk reaktion mellem nikotinen (en svag base) og en svag organisk syre, hvorved der produceres en damp indeholdende nikotinsalt. Vi forventer at foretage en city-test af STEEM i 2017.

Del dette