Market Page Banner
MENGENAI KAMI

Malaysia

malaysia - shape

 

Selamat datang ke Philip Morris (Malaysia) Sdn Bhd (PMM). PMM adalah sebuah syarikat gabungan Philip Morris International (PMI) dan kini mempunyai tenaga kerja kira-kira 380 kakitangan di Malaysia. Pada 1968, PMI menceburi pasaran Malaysia dengan penjualan dan pengedaran jenama rokok Marlboro. Sejak itu, portfolio ini telah berkembang maju untuk merangkumi L&M, Chesterfield and Sampoerna A. PMM juga mengendalikan kilang cast leaf di Seremban. Kemudahan eksport 100% ini adalah yang terbesar di dunia bagi PMI.

Pada tahun 2016, PMI mengumumkan untuk membina masa hadapan PMI berlandaskan produk bebas asap rokok yang merupakan pilihan yang lebih baik berbanding menghisap rokok biasa. Produk pertama sepertinya, iaitu sejenis sistem pemanasan tembakau kini sudah boleh didapati di Malaysia serta dibanyak pasaran di seluruh dunia di bawah jenama IQOS

 

Fakta Penting


BILANGAN KAKITANGAN

Kira-kira 380 orang


JENAMA Utama

IQOS, Heets, Marlboro, L&M, Chesterfield, Sampoerna A

Masa Hadapan Tanpa Asap Rokok

PMI ialah syarikat tembakau antarabangsa yang terkemuka dan kini kami telah membuat keputusan dramatik.

Kami sedang membina masa hadapan berlandaskan produk-produk bebas asap rokok yang merupakan pilihan yang lebih berbanding dengan merokok.

Dengan ini, kami akan bergantung kepada kekuatan dalam membina jenama-jenama hebat, dalam innovasi dan penciptaan, dan dalam melebihi jangkaan konsumer.

Syarikat kami telah melabur lebih USD 8.1 bilion dalam penyelidikan dan pembangunan saintifik untuk menghasilkan produk alternatif kurang membahayakan berbading rokok. 


Pengurangan Kemudaratan Tembakau

Seiring usaha kerajaan mencegah permulaan penggunaan tembakau dan menggalakkan perokok untuk berhenti, semakin ramai pihak berkuasa kesihatan awam dan pakar percaya langkah memberi perokok produk alternatif yang kurang membahayakan boleh membawa manfaat besar kepada kesihatan awam. Pendekatan mereka sering dirujuk sebagai “pengurangan kemudaratan tembakau."

Pengurangan kemudaratan tembakau boleh memainkan peranan meningkatkan dalam kesihatan awam jika produk baharu yang dibangunkan memenuhi dua syarat. Pertama sekali, ia seharusnya mempunyai risiko lebih rendah daripada penggunaan rokok berterusan. Kedua, ia seharusnya memuaskan agar perokok semasa beralih kepada produk baharu ini sepenuhnya.


Ibu Pejabat

  Philip Morris (Malaysia) Sdn. Bhd.
  Level 25, 1 Powerhouse
  No. 1, Persiaran Bandar Utama
  Bandar Utama
  47800 Petaling Jaya
  Selangor Darul Ehsan
  Malaysia

Kilang Cast Leaf

  Philip Morris (Malaysia) Sdn. Bhd.
  Lot 3971 Oakland Industrial Park
  70200 Seremban
  Negeri Sembilan
  Malaysia
Berkongsi cerita ini