Dobrodošli u ogranke Philip Morris International-a (PMI) u Srbiji, gde danas poslujemo kroz dva entiteta, Philip Morris Operations a.d. Niš (PMOP) i Philip Morris Services d.o.o (PMSE), i zapošljavamo više od 900 ljudi širom zemlje.

Od 2003. godine, PMI je privatizovao najveću srpsku fabriku duvana – DIN „Fabrika duvana“ a.d. Niš (DIN). U tom trenutku DIN je imao više od jednog veka iskustva u proizvodnji cigareta. Od 2003. godine PMI je uložio više od 800 miliona dolara u svoju srpsku filijalu, čime ostaje jedan od najvećih investitora u zemlji. Fabrika u Nišu jedna je od najmodernijih u globalnoj mreži fabrika kompanije PMI.

Top_Employer_Serbia_2024

> 900

Zaposlenih

Top_Employer_Europe_2024

Ključne činjenice

Najznačajnije robne marke

Marlboro, Parliament, L&M, Bond Street

Danas predstavljamo najveću duvansku kompaniju u zemlji. Naše tržišno vođstvo je rezultat vodećih međunarodnih robnih marki iz proizvodnog asortimana Philip Morris International-a, kao što su Marlboro, Parliament, L&M i Bond Street.

Tokom proteklih četrnaest godina u Srbiji, uložili smo preko 17 miliona dolara u donacije za podršku zajednici. Značajno doprinosimo razvoju zajednice kroz programe usmerene na podsticaj zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i nauku. Strateški donatorski programi koje podržavamo - „Pokreni se za posao“, “Pokreni se za budućnost” i „Pokreni se za nauku“ usmereni su na podršku preduzetništvu i pokretanju malih i inovativnih preduzeća kao i osnaživanju mladih kako bi se oni motivisali da ostanu u zajednici i aktivno se uključe u njen razvoj.

Pušenje i zdravlje

Sedište

Philip Morris Services d.o.o. Beograd (PMSE)
Bulevar Zorana Đinđića 64a
11070 Beograd
Srbija

+381 11 20 10 800

Fabrika

Philip Morris Operations a.d. Niš (PMOP)
Bulevar 12. februar 74
18106 Niš
Srbija

+381 18 55 44 33