De ce avem nevoie de alternative mai puțin nocive la țigări

31 Jul 2019 · 4 min

Fumătorii sunt diferiți și au preferințe diferite. Misiunea noastră este să dezvoltăm produse inovatoare care pot satisface preferințele fumatorilor și care ar putea înlocui într-o zi țigările.

Smiling employees with laptops in a meeting at PMI’s research and development facility in Neuchâtel, Switzerland.

O țigară arde tutunul mărunțit pentru a produce fum. Fumul conține nicotină, care se regăsește în mod natural în tutun, precum și numeroase substanțe toxice. Aceste substanțe toxice din fumul de țigară – nu nicotina –reprezintă cauza principală a bolilor asociate fumatului.

Cu certitudine, numeroși fumători caută alternative mai bune la fumat, dar care sunt acestea? Care este cel mai important lucru pentru ei când vine vorba de ritual, gust și experiență? Ce îi va determina să treacă de la fumatul țigărilor convenționale la produse alternative și să continue cu acestea? 

Misiunea noastră este să dezvoltăm alternative la fumat și ne-am concentrat pe două moduri prin care putem face acest lucru, ambele prin eliminarea arderii (combustiei) tutunului. Deși aceste produse nu conțin fum, ele conțin nicotină și oferă gustul care să-i mulțumească pe adulții care fumează la ora actuală. Primul mod este de a încălzi tutunul pentru a genera un aerosol care conține nicotină și arome, ceea ce reduce semnificativ nivelurile de substanțe nocive din aerosol. Celălalt mod este prin vaporizarea unui lichid care conține nicotină (fără utilizarea tutunului), care să îi satisfacă pe fumătorii adulți.

În acest moment, se observă o evoluție rapidă a produselor cu nicotină care să poată substitui eficient țigările, cu riscuri mult mai scăzute.

Scrisoare către Directorul General al OMS

,

din partea a 53 de experți renumiți în sănătate publică și cercetători de top din 18 țări

Declarația specialiștilor în știința nicotinei și politici de sănătate publică, Scrisoare către Dr. Margaret Chan, în acel moment Director General OMS: Re: Reducerea numărului de decese și îmbolnăviri provocate de tutun – reducerea nocivității tutunului și Convenția Cadru pentru Controlul Tutunului, (26 mai 2014) (http://nicotinepolicy.net/documents/letters/MargaretChan.pdf)

De ce nu am început să comercializăm aceste produse inovatoare mai devreme?

Dezvoltarea și evaluarea acestor produse este un proces care durează mulți ani. După mai bine de un deceniu de investiții, acum avem la dispoziție știința, tehnologia și lanțul de aprovizionare necesar pentru a produce și oferi aceste produse fumătorilor din întreaga lume.

Prin faptul că oferim un portofoliu divers de produse care au  potențialul de a fi mai puțin nocive, credem că putem convinge un număr toti mai mare de fumători adulți să adopte  mai repede  aceste produse și astfel să dezvoltăm categoria produselor fără fum, având în același timp un impact pozitiv asupra sănătății publice

Distribuie acest articol