Integrăm sustenabilitatea în fiecare aspect al afacerii și activităților noastre

Pentru noi sustenabilitatea este o oportunitate fundamentală pentru inovare, creștere și crearea de valoare pe termen lung. De aceea, la Philip Morris România integrăm sustenabilitatea în fiecare aspect al afacerii și activităților noastre. În termeni foarte simpli, sustenabilitatea înseamnă impactul produselor noastre, din perspectivă socială și de mediu, și, pe de altă parte, al operațiunilor noastre. Facem progrese în călătoria noastră pentru a deveni, până în 2025, o companie care produce predominant alternative fără fum și care elimină treptat țigările. Sustenabilitatea înseamnă reciclarea dispozitivelor, a consumabilelor, precum și reciclarea și reutilizarea deșeurilor rezultate in urma procesului de producție, in fabrica noastră de la Otopeni.

Ecologizare World Cleanup Day Septembrie 2023

1:00

world clean up day 2023

Plantare Noiembrie 2022

1:09

Plantare noiembrie 2022

Deșeuri

Niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrica noastră din Otopeni nu este aruncat la depozitul de deșeuri. 70% dintre deșeuri sunt reciclate extern și 30% sunt folosite pentru producerea energiei termice. 

Epurarea apelor uzate

Avem două stații de epurare a apelor uzate, construite și operate la cele mai ridicate standarde în ceea ce privește utilizarea si tratarea sustenabilă a apei. 
În 2020, fabrica Philip Morris România a primit standardul internațional Alliance for Water Stewardship, versiunea 2.0. Această certificare este solicitată voluntar de către companie pentru a verifica respectarea celor mai înalte standarde privind utilizarea sustenabilă a apei.

Acțiuni de voluntariat

Anual participăm la acțiuni de împădurire, precum și la ecologizări ale unor cursuri de apă sau zone de agrement. În perioada 2016 – 2022 am platat 44.000 de puieți.