Despre Philip Morris în România

Construim o Românie fără fum.

Fabrica Philip Morris Romania

În 1993, Philip Morris International a înființat o filială locală și în 1997 a demarat construcția unei fabrici în Otopeni. Construcția a fost finalizată în anul 2000.

În prezent, în România, există două entități: Philip Morris Trading, divizia comercială, și Philip Morris România, divizia de producție.
 • icon-01

  1993

  PMl a înființat o filială locală

 • pmi_keyfact_icon_50

  2017-2023

  peste 600 milioane USD investiți în transformarea unității de producție din Otopeni într-o fabrică de produse cu risc redus

 • icon-collaboration

  300

  de noi locuri de muncă create în procesul de transformare a fabricii

 • globe

  2024

  fabrica din Otopeni va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon

România împărtășește viziunea unui viitor fără fum

Viziunea PMI este de a construi un viitor fără fum și de a înlocui țigările cu produse fără fum  care – deși nu sunt lipsite de riscuri – sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.

PMI a investit, începând din 2017, peste 500 milioane USD în transformarea fabricii din Otopeni într-un centru de producție a consumabilelor pentru IQOS și alte produse fără fumDin această sumă, aproape 100 de milioane de dolari au fost investiți în 2021.

În Europa există doar 3 astfel de fabrici PMI, dintre cele 8 care produc consumabile pentru IQOS în întreaga lume.

Primele rezerve din tutun pentru IQOS, Heat Sticks™, au fost produse în fabrica din Otopeni în anul 2017 pentru piața japoneză. 

În prezent, după o investiție de peste 500 milioane USD, fabrica produce HEETS™, rezerve din tutun pentru IQOSși alte produse fără fum, pentru piața din România și pentru piețe de pe 5 continente.

În perioada 2022-2023, PMI va mai investi peste 100 de milioane de dolari și va continua să dezvolte capacitățile de fabricare a produselor fără fum pentru piața internă și externă, cât și pentru a avea un impact minim asupra mediului – obiectivul final este ca fabrica să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024.

Ca urmare a investițiilor în fabrică, Philip Morris România, în 2020, exporturile de bunuri aparținând grupei de produse „Alte tutunuri și înlocuitori de tutun”* au fost de 669 de milioane de euro. Acestea sunt constituite preponderent din produse din tutun încălzit și au crescut de aproape 20 de ori de la începutul investiției în transformarea fabricii din Otopeni. Această categorie de produse se situează în top 5 produse agroalimentare exportate din România, depășind în anul 2020 valoarea exporturilor de semințe de floarea-soarelui, în contextul în care România este cel mai mare producător de semințe de floarea-soarelui din UE.

 

* Grupa de produse NC 24.03 – Alte tutunuri și înlocuitori de tutun, prelucrate; tutunuri omogenizate sau reconstituite; extracte și esențe de tutun.

 

Distribuie