MD Romania

De 30 de ani privim spre viitor. O călătorie pe care o
parcurgem cu încredere și cu sentimentul că putem construi o Românie fără fum. Suntem prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație, iar viziunea noastră rămâne neschimbată.

Ne transformăm din temelii dintr-o companie lider global în industria tutunului într-o companie care dezvoltă produse fără fum, fundamentate științific, cum este IQOS. În această transformare, România joacă un rol esențial, iar acest lucru se reflectă în investiția de peste 1 miliard de dolari la nivel local, din care 600 de milioane de dolari au transformat fabrica PMI din Otopeni într-una dintre cele mai moderne unități de producție din lume.

 

 

Mircea Scăunașu,, Director General, Philip Morris România

30 DE ANI DE PREZENȚĂ PHILIP MORRIS INTERNATIONAL ÎN ROMÂNIA


Philip Morris International (PMI) este o companie de top din industria tutunului și pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global. 

În 1993, PMI a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000.

Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții de 600 milioane de dolari.

De 30 ani privim spre viitor

(1993 – 2024)

1993

2001

2015

2017

2018

2021

2022

2023

2024SUNTEM UN PARTENER DE ÎNCREDERE AL STATULUI ROMÂN


În cei 30 de ani de activitate, Philip Morris România și-a dovedit rolul de partener de încredere al statului român, iar acum suntem pe deplin angajați în misiunea de a construi, prin inovație și cercetare, o Românie fără fum.Investiții totale în
România de peste

1 miliard USD

730 milioane USD
investiți în transformarea
fabricii din Otopeni, din 2017

Impact economic anual de peste
927 milioane EUR
(0,38% din PIB-ul României)*

Taxe, impozite plătite anual
în valoare de

2,6 miliarde RON
(1,15% din bugetul de stat)*

Peste 90% din producția fabricii din Otopeni,
exportată în 54 de țări 
de pe 5 continente

* La nivelul anului 2021PUNEM ROMÂNIA PE HARTA INOVAȚIEI


Construirea unui viitor fără fum este cea mai mare provocare din istoria companiei. Viziunea PMI este de a înlocui fiecare țigară cu produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului.Din 2008 am investit peste
>12.5 miliarde USD
în cercetarea și dezvoltarea
produselor fără fum.

În prezent peste
1,586 de oameni de știință, ingineri și tehnicieni de talie mondială ne sprijină în materializarea viziunii de a construi un viitor fără fum.SUNTEM UN ANGAJATOR DE TOPÎn urma investițiilor începute în 2017, numărul angajaților a crescut, în medie, cu o rată anuală de 7%, la
+ 1.500 de angajați

La nivel național, generăm
+ 3.000 de locuri de muncă prin efecte indirecte și induse*.

În 2022, câștigul salarial mediu net în companie a fost
de 2.2 ori mai mare decât câștigul salarial mediu net în România.

*Estimare făcută pe baza datelor interne, conform metodologiei studiului „Impactul economic al Philip Morris International în România – Contribuția Philip Morris International la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în România” publicat de Strategic Thinking Group și PMICREȘTEM SUSTENABIL

Fabrica din Otopeni este în centrul strategiei companiei de a construi o Românie fără fum, alături de alte șapte fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS.


Niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrica din Otopeni nu ajunge la groapa de gunoi.
În 2020, fabrica a primit certificarea Alliance for Water Stewardship, cel mai înalt standard de utilizare sustenabilă a apei.
70% din deșeuri sunt reciclate extern, iar 30% sunt utilizate pentru producția de energie.
Fabrica din Otopeni are două stații de tratare a apelor uzate


ÎNLOCUIM ȚIGĂRILE
CU PRODUSE FĂRĂ FUM

Viziunea noastră la Philip Morris România este să înlocuim țigările cu produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o soluție mai bună decât continuarea fumatului.

Portofoliul de produse fără fum al Philip Morris International include produse care nu ard tutunul, produse cu vapori care conțin nicotină și produse cu nicotină pentru uz oral.

Venim în întâmpinarea nevoilor consumatorilor adulți din România cu un portofoliu variat de produse care au potențialul de a reduce riscurile asociate fumatului, cum ar fi IQOS, lil SOLID și VEEV.500.000 de fumători adulți din România

au făcut tranziția către IQOS.*

*La sfârșitul anului 2023