Philip Morris Benelux BV

Welkom bij Philip Morris Benelux BV, de Belgische dochteronderneming van Philip Morris International (PMI) met hoofdzetel in Berchem (Antwerpen).


PMB HQ

Wie zijn wij

Philip Morris International is sinds de jaren ’70 aanwezig in ons land. In 1971 wordt het tabaksbedrijf N.V. WELTAB een Belgisch filiaal van PMI. Later dat jaar wordt Marlboro Red op de Belgische markt gelanceerd.

Om haar naam en aanwezigheid in België te verstevigen, besluit de moedermaatschappij in 1981 om de benaming Weltab om te vormen tot Philip Morris Belgium N.V. Aan het begin van deze eeuw, in 2004, wordt de beslissing genomen om alle administratieve activiteiten van wat intussen Philip Morris Benelux BVBA is geworden, onder te brengen in Antwerpen. 

Op dit ogenblik telt Philip Morris Benelux BV in ons land rond de 200 medewerkers. Naast de administratieve activiteiten, is de vestiging in België verantwoordelijk voor de commercialisatie van de producten van Philip Morris in de Benelux.

Top Employer

Philip Morris Benelux werd in 2022 voor de vijftiende keer uitgeroepen tot Top Employer. We zijn niet alleen een goede werkgever, maar wij willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, voor mens en milieu. Zo ondersteunen wij de gemeenschappen waar wij ruwe tabak kopen en zetten wij ons in voor het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van onze werknemers. We gaan ook actief de strijd aan met de illegale sigarettenhandel en vanuit ons Center of Excellence in Antwerpen werken we mee aan het realiseren van een rookvrije toekomst.

Philip Morris International

Philip Morris International is een van 's werelds grootste internationale tabaksondernemingen, met ongeveer  approximately 82,700 werknemers wereldwijd.

Ons portfolio bestaat uit zes van de grootste 15 internationale merken, waarmee we meer dan ~180 markten bedienen. We hebben wereldwijd 50 productiefaciliteiten, waaronder onze fabriek in Bergen op Zoom, net over de Nederlandse grens.