Het probleem van verbranding

Het is altijd de beste keuze om volledig te stoppen met het gebruik van tabak en nicotine.
Burning match

Iedereen weet dat roken schadelijk en verslavend is. De beste keuze voor elke roker is om te stoppen met roken en helemaal geen nicotine te gebruiken. Terwijl er veel mensen stoppen met roken, hebben diegenen die dat niet doen recht op accurate informatie over betere keuzes dan het doorroken van sigaretten.

Er zijn enkele veelvoorkomende misvattingen die kunnen leiden tot verwarring over deze betere keuzes dan het doorroken van sigaretten. 

De verbranding is de voornaamste risicofactor

Roken is schadelijk en veroorzaakt ernstige ziektes. Het grootste probleem daarbij is de rook zelf. Bij verbranding van tabak kan de temperatuur oplopen tot meer dan 600 graden Celsius. Bij dit verbrandingsproces ontstaat een complexe mix die we rook noemen. Sigarettenrook bevat aroma’s van tabak, maar ook nicotine: een stof die van nature voorkomt in tabaksbladeren. Tijdens dit verbrandingsproces komen meer dan 6.000 chemische stoffen vrij, waarvan er vele schadelijk of potentieel schadelijk zijn. Gezondheidsinstanties hebben verschillende van deze chemische stoffen geclassificeerd als de waarschijnlijke oorzaken van rookgerelateerde ziektes, zoals longkanker, hartaandoeningen en emfyseem.

Een aantal gezondheidsinstanties, zoals de Amerikaanse FDA, Health Canada en de WHO, hebben prioriteitenlijsten opgesteld met gedetailleerde informatie over de chemische stoffen die worden beschouwd als schadelijk en potentieel schadelijk. Door verbranding te elimineren, kunnen innovatieve alternatieven nicotine afleveren zonder rook of as. Hoewel deze producten verslavend en niet risicovrij zijn, kunnen ze het gehalte aan schadelijke stoffen aanzienlijk verlagen in vergelijking met sigaretten.