De boodschap van Miguel Matos, Managing Director in de Benelux

Miguel Matos

The People of PMI - Miguel Matos

01:40

Video_MiguelMatos
Download

PMI mag dan bekend staan als 's werelds meest succesvolle sigarettenfabrikant, tegenwoordig werken wij aan onze toekomst met rookvrije producten die - hoewel niet risicovrij - een veel betere keuze zijn voor volwassen rokers dan het blijven roken van sigaretten. Onze visie is duidelijk - wij zetten ons in voor een rookvrije toekomst - wereldwijd. Dat is de keuze die we hebben gemaakt. Als bedrijf betekent dit dat we zijn begonnen aan een transformatie die werkelijk ongekend is. Er is geen blauwdruk voor de uitdaging die voor ons ligt - we zijn pioniers op deze boeiende reis en ik kan u verzekeren dat ik spreek namens al onze collega's hier bij Philip Morris Benelux als ik zeg dat we ons volledig inzetten om onze activiteiten te transformeren richting een duurzame toekomst.

Dit vergt doorzettingsvermogen, creativiteit, durf en voortdurende toewijding. Maar de kans die voor ons ligt is het helemaal waard. Als we naar de cijfers kijken, zien we dat er momenteel in België, Nederland en Luxemburg samen bijna 5 miljoen rokers zijn. De beste keuze die zij kunnen maken is om te stoppen met roken. Maar voor de volwassen rokers die anders zouden blijven doorroken, willen wij wetenschappelijk onderbouwde rookvrije alternatieven kunnen bieden. Rokers verdienen het te weten dat – in tegenstelling tot nicotine - de schadelijke chemische stoffen die vrijkomen bij de verbranding van tabak de hoofdoorzaak zijn van aan roken gerelateerde ziektes.

Over keuzes gesproken, onze keuze is duidelijk: wij geloven in een rookvrije toekomst. We moeten echter realistisch zijn: dit is niet iets wat we alleen kunnen bewerkstelligen. Winkeliers, wetenschappers en wet- en regelgevers hebben allemaal een rol te spelen om rokers toegang te geven tot informatie over betere keuzes. De vraag is: laten wij ons verblinden door ideologie of bieden we volwassen rokers de kans om goed geïnformeerde keuzes te maken? Wij hebben die keuze gemaakt: wij pleiten voor een open en op feiten gebaseerde discussie over hoe we de schade van roken kunnen beperken.

Nu is de keuze aan u: heeft u hier een mening over? Wij horen graag van u.