Philip Morris Investments B.V.

Welkom bij Philip Morris Investments B.V. (handelsnaam Philip Morris Holland). Philip Morris Holland is de Nederlandse dochteronderneming van Philip Morris International (PMI).  

MicrosoftTeams-image (2)

Binnen PMI zijn er twee primaire dochterondernemingen actief in Nederland. Naast Philip Morris Holland is dat Philip Morris Benelux B.V., die verantwoordelijk is voor de verkoop van onze producten in Nederland, België en Luxemburg.

Wie wij zijn

Philip Morris Holland werd in 1969 opgericht en begon zijn productieactiviteiten in een fabriek in Eindhoven. Toen ons bedrijf groeide, namen we in de jaren ’70 in Bergen op Zoom een nieuwe fabriek in gebruik om tegemoet te komen aan de verhoogde productievraag.

Tegenwoordig richt de fabriek in Bergen op Zoom zich, in lijn met onze wereldwijde visie voor het realiseren van een rookvrije toekomst, onder andere op de productie van halffabricaten ten behoeve van onze rookvrije alternatieven. Zo is er sinds 2017 een nieuwe productielijn in gebruik voor de productie van speciale ‘cast-leaf’ tabak die wordt verwerkt in onze verwarmde tabaksproducten. Daarnaast worden er in ons ‘flavour processing center’ vloeistoffen ontwikkeld die bestemd zijn voor het gebruik van elektronische sigaretten. Ook worden in de fabriek halffabricaten gemaakt voor de productie van sigaretten.

Philip Morris Holland telt momenteel 375 werknemers. Daarnaast werken er ongeveer 315 contractors op het bedrijventerrein in Bergen op Zoom.

Philip Morris International

Philip Morris International is een van 's werelds grootste internationale tabaksondernemingen, met ongeveer 71,000 werknemers wereldwijd. Wij zijn niet alleen een goede werkgever, maar wij willen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen, voor mens en milieu. Zo ondersteunen wij de gemeenschappen waar wij ruwe tabak kopen en zetten wij ons in voor het verbeteren van de leef- en werkomstandigheden van onze werknemers. Daarnaast gaan wij de strijd aan met de illegale sigarettenhandel. 

Ons portfolio bestaat uit zes van de grootste 15 internationale merken, waarmee we meer dan 180 markten bedienen. We hebben wereldwijd 39 productiefaciliteiten, waaronder onze fabriek in Bergen op Zoom.