Onze fabriek in Bergen op Zoom

Philip Morris is vanaf 1964 in Nederland actief. Philip Morris Holland werd in 1969 opgericht en begon zijn productieactiviteiten in een fabriek in Eindhoven. Toen ons bedrijf groeide, namen we in 1970 in Bergen op Zoom een nieuwe fabriek in gebruik om tegemoet te komen aan de verhoogde productievraag. Dit is het begin van onze fabriek in Bergen op Zoom zoals we die nu kennen.

Image2

Onze fabriek in Bergen op Zoom

01:21

TN-BOZ
Download

Innovatie en uitbreiding 

Voor Philip Morris is de bouw van de nieuwe fabriek in Bergen op Zoom het eerste grote project in Europa. Al vrij snel daarna legt burgemeester Louis van der Laar in 1972 de eerste steen voor een rigoureuze uitbreiding van de fabriek. Dankzij deze verbouwing wordt Bergen op Zoom in 1980 de grootste en meest geavanceerde sigarettenfabriek van Europa. De fabriek in Bergen op Zoom blijft zich door de jaren heen ontwikkelen als een voortdurend innoverende productiefaciliteit. In de jaren ’90 wordt er dan ook besloten om de faciliteiten opnieuw uit te breiden. 

De jaren daarna blijft de fabriek in Bergen op Zoom innoveren en groeien. Op het hoogtepunt in 2006 produceerde de fabriek 96.9 miljard sigaretten op jaarbasis. 

Einde van een tijdperk 

In 2014 kwam er een einde aan de productie van sigaretten in Bergen op Zoom. Hierdoor verloren helaas veel medewerkers hun baan. Na de sluiting van de sigarettenproductie brak er een nieuw tijdperk aan. 

De rol van Bergen op Zoom in het realiseren van een rookvrije toekomst

Tegenwoordig richt de fabriek in Bergen op Zoom zich, in lijn met onze wereldwijde visie voor het realiseren van een rookvrije toekomst, onder andere op de productie van halffabricaten ten behoeve van onze rookvrije alternatieven. Zo is er sinds 2017 een nieuwe productielijn in gebruik voor de productie van speciale ‘cast-leaf’ tabak die wordt verwerkt in onze verwarmde tabaksproducten. Daarnaast worden er in ons ‘flavour processing center’ vloeistoffen ontwikkeld ten behoeve van andere rookvrije alternatieven binnen ons portfolio, zoals e-sigaretten. Ook worden er in de fabriek nog steeds halffabricaten gemaakt voor de productie van sigaretten.

Statistieken: