rig-banner
WETENSCHAP EN INNOVATIE

Robuuste wetenschap en grondig testen

Wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling

Onze hele R&D-organisatie is erop gericht om producten te ontwikkelen die voldoen aan de behoefte van de volwassen roker maar tegelijkertijd minder schadelijk zijn dan sigaretten. Daarbij leggen we de lat hoog voor onszelf. We laten bezoekers aan onze fabrieken graag zien wat we doen en delen onze methodieken en bevindingen met wetenschappelijke experts en beleidsmakers door publicaties in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften, presentaties op wetenschappelijke conferenties en op PMIScience. Al onze klinische studies zijn geregistreerd op ClinicalTrials.gov. Daarnaast verwelkomen wij onafhankelijk onderzoek naar onze wetenschappelijke resultaten.

Read more about PMI's rigorous 5 step assessment program

De evaluatie van mogelijke risicobeperking

Het is ons doel dat 'Reduced Risk Products' (RRP’s)1 op een dag sigaretten zullen vervangen. We volgen een streng, wetenschappelijk programma om te laten zien dat onze RRP's het risico op aan roken gerelateerde ziektes in vergelijking met doorroken significant kunnen verminderen. Ons uitgebreide onderzoeksprogramma omhelst erkende voorbeelden uit de toxicologische praktijk en innovatieve, op systeemtoxicologie gebaseerde risicobeoordeling.

Het programma omvat het volle spectrum aan onderzoeksactiviteiten; van initiële productontwikkeling, klinische onderzoeken, het monitoren van onze producten zodra ze op de markt zijn, tot aan de evaluatie van de gevolgen op lange termijn en hun bijdrage aan het beperken van de schadelijke gevolgen van tabaksgebruik.

leading edge research and development

Onze onderzoeksresultaten tot dusverre

Onze uitgebreide wetenschappelijk onderzoeken naar ons eerste rookloze alternatief, het Tobacco Heating System (THS)2, zijn in een vergevorderd stadium. Deze wijze erop dat het THS de potentie heeft om het risico op schade door tabaksgebruik te beperken, wanneer de volwassen roker volledig overstapt.

Wanneer gebruikt zoals aangegeven, vindt er bij het THS geen verbranding plaats en ontwikkelt zich geen rook. Uit laboratoriumonderzoeken blijkt dat de damp significant lagere niveaus aan schadelijke en potentieel schadelijke bestanddelen bevat ten opzichte van sigarettenrook. Verder laat ons onderzoek zien dat een substantieel aantal volwassen rokers volledig zou willen overstappen op het THS, en toont het aan dat de interesse bij niet rokers en rokers die zijn gestopt verwaarloosbaar is.

Daarnaast staan we open voor onafhankelijke toetsing van onze bevindingen. We publiceren in peer-reviewed tijdschriften en analyseren onafhankelijke studierapporten. Ook introduceerden we een crowd-sourcing platform waarmee resultaten kunnen worden geverifieerd. 

1 Met Reduced Risk Products (RRPs) refereren wij aan producten die minder schadelijk, in alle waarschijnlijkheid minder schadelijk, of potentieel minder schadelijk zijn voor rokers die overstappen op deze producten in vergelijking met het roken van sigaretten. 

Buiten de Verenigde Staten is het THS op de markt gebracht als IQOS

Deel dit verhaal