Propisi

Dobro poznati rizici pušenja naveli su regulatorna tijela na uvođenje većih ograničenja i viših trošarina na cigarete u odnosu na druge proizvode namijenjene potrošačima – istovremeno dopuštajući da cigarete ostanu dostupne punoljetnim osobama.
regulation banner

Zdravorazumski pristup

Nema nikakve sumnje da duhanski proizvodi trebaju biti podvrgnuti strogim pravilima i primjeni istih. Naše dosadašnje poslovanje pokazuje da poštujemo nadležnost državnih tijela – i njihovu vodeću ulogu – u zaštiti javnog zdravlja.

Ponekad smo se snažno protivili propisima, poput onih koji nalažu uklanjanje oznaka marke s pakiranja cigareta i prisiljavaju potrošače da biraju između proizvoda koji izgledaju gotovo identično. I dalje smatramo da se ujednačenim pakiranjem punoljetne pušače neprimjereno smatra nesposobnima donositi vlastite odluke.

Također, ne slažemo se da zabrana pušenja ima smisla za pušače ili za društvo u cjelini.

Nakon što su uspostavljeni sveobuhvatni uvjeti, koji nadziru gotovo svaki vid proizvodnje cigareta, postavlja se pitanje: kakav je plan za rješavanje potreba više od milijardu ljudi koji još uvijek puše?

Smatramo da odgovor leži u inovacijama – proizvoda i politika. S obzirom da radimo na oblikovanju budućnosti bez dima, mijenjaju nam se prioriteti. Tehnologija koju smo razvili zajedno s drugima omogućava zaokret tržišta duhana i nikotina prema budućnosti u kojoj će cigarete zamijeniti manje štetne, ali zadovoljavajuće alternative u obliku bezdimnih proizvoda. U tom kontekstu, razumni, na riziku utemeljeni propisi, za uređenje bezdimnih proizvoda u kombinaciji s daljnjim ograničenjima vezanim uz cigarete mogu pomoći u rješavanju štetnih posljedica uzrokovanih pušenjem mnogo učinkovitije – i brže – od ujednačenog pakiranja i drugih tradicionalnih zakonskih mjera.

Da budemo jasni, propisi i dalje trebaju odvraćati ljude od započinjanja pušenja i poticati prestanak. Isto je tako jasno i da će milijuni muškaraca i žena nastaviti pušiti, a njima treba pružiti mogućnost za odabir bolje alternative.

Podijelite ovu objavu