rig-banner
ZNANOST I INOVACIJE

Robusna znanstvena istraživanja i rigorozni standardi ispitivanja

Najsuvremenija znanstvena istraživanja i razvojna dostignuća

 

Cjelokupna organizacija našeg odjela za istraživanje i razvoj usredotočena je na razvoj zadovoljavajućih proizvoda, koji su manje štetni za odrasle pušače diljem svijeta, u usporedbi s cigaretama. Postavili smo si visoke standarde i svi posjeti našim postrojenjima su dobrodošli kako biste vidjeli što radimo. Metodologije i rezultate istraživanja dijelimo sa stručnjacima i regulatornim tijelima objavljivanjem istih u znanstvenim recenziranim časopisima, predstavljanjem na stručnim skupovima i putem PMIScience.com. Sva klinička istraživanja prijavljena su na PMIScience.com.

Sva klinička istraživanja prijavljena su na ClinicalTrials.gov. Pored toga, pozivamo neovisne treće strane da provjere naše znanstvene rezultate. 

Read more about PMI's rigorous 5 step assessment program

Procjena smanjenja rizika

Naš je cilj da proizvodi sa smanjenim rizikom1 jednog dana zamijene cigarete. Slijedimo rigorozan program znanstvene procjene kako bismo pokazali da zamjena cigareta našim proizvodima sa smanjenim rizikom znatno umanjuje rizik od bolesti u usporedbi s nastavkom pušenja. Procjena primjenjuje priznate prakse iz toksikologije, kao i inovativni pristup procjeni rizika zasnovan na sistemskoj toksikologiji.

Osim toga, pokriva cijeli spektar aktivnosti, od početnog razvoja proizvoda do kliničkih ispitivanja i praćenja proizvoda od trenutka kada budu stavljeni na tržište radi dugoročne procjene njihovog doprinosa smanjenju štetnog utjecaja.

leading edge research and development

Dosadašnji rezultati naših istraživanja

Naša istraživanja koja se odnose na naš najnapredniji bezdimni, proizvod, Tobacco Heating System (THS)2, napreduju iznimno brzo. Istraživanja ukazuju da THS ima potencijal predstavljati manji rizik od nastanka štetnih posljedica u usporedbi s nastavkom pušenja kod odraslih pušača koji koriste isključivo bezdimne, alternativne proizvode. 

Kada se koristi u skladu s namjenom, THS ne dovodi do izgaranja ili dima. Prema laboratorijskim ispitivanjima, njegov aerosol također sadrži znatno niže razine štetnih i potencijalno štetnih spojeva te je daleko manje toksičan od dima cigarete. Nadalje, naša istraživanja pokazuju da postoji znatan potencijal za potpuni prelazak na THS među odraslim pušačima, kao i zanemarivo zanimanje za THS među osobama koje nikad nisu pušile ili su prestale pušiti.

Povrh toga, posvećeni smo neovisnoj potvrdi naših rezultata istraživanja. Objavljujemo u recenziranim časopisima, analiziramo neovisna izvješća o istraživanjima u našem području, a pokrenuli smo i crowd-sourcing platformu kako bismo omogućili potvrđivanje rezultata.

1 Pojam proizvodi sa smanjenim rizikom koristimo za proizvode koji predstavljaju, mogli bi predstavljati ili imaju potencijal predstavljati manji rizik nastanka štetnih posljedica za pušače koji zamjene pušenje korištenjem ovih proizvoda u odnosu na nastavak pušenja. 

2 Izvan Sjedinjenih Američkih Država, THS se stavlja na tržište pod nazivom IQOS.

Podijelite ovu objavu