Robusna znanstvena istraživanja i rigorozni standardi ispitivanja

Cjelokupna organizacija našeg odjela za istraživanje i razvoj usredotočena je na razvoj zadovoljavajućih proizvoda, koji su manje štetni za punoljetne pušače diljem svijeta, u usporedbi s cigaretama.
our findings thumbnail

Najsuvremenija znanstvena istraživanja i razvojna dostignuća

Postavili smo si visoke standarde i svi posjeti našim postrojenjima su dobrodošli kako biste vidjeli što radimo. Metodologije i rezultate istraživanja dijelimo sa stručnjacima i regulatornim tijelima objavljivanjem istih u znanstvenim recenziranim časopisima, predstavljanjem na stručnim skupovima i putem PMIScience.com. Sva klinička istraživanja prijavljena su na PMIScience.com.

Sva klinička istraživanja prijavljena su na ClinicalTrials.gov. Pored toga, pozivamo neovisne treće strane da provjere naše znanstvene rezultate.

Procjena smanjenja rizika

Naš cilj je razviti portfelj manje štetnih alternativnih proizvoda od nastavka pušenja cigareta. Zapravo, naš je cilj da ti proizvodi, koje nazivamo proizvodi smanjenog rizika (RRPs)1, zamijene cigarete.

Kako bismo pokazali da prelazak na naše proizvode smanjenog rizika rezultira smanjenjem rizika od bolesti u usporedbi s nastavkom pušenja, slijedimo rigorozni program znanstvene procjene. Program primjenjuje dobro poznate prakse u toksikologiji, kao i inovativni pristup procjeni rizika koji se temelji na sistemskoj toksikologiji. Naš je program u skladu s nacrtom smjernica američke Agencije za hranu i lijekove za primjenu duhanskih proizvoda s modificiranim rizikom (MRTPA). Istraživanja provodimo u skladu s međunarodnim standardima i praksama, kao što su međunarodno prihvaćena Dobra laboratorijska praksa (DLP) i Dobra klinička praksa (DKP).

Naš program procjene pokriva cijeli spektar aktivnosti od početnog razvoja proizvoda do praćenja tih proizvoda nakon što se pojave na tržištu.

Dosadašnji rezultati naših istraživanja

Naša istraživanja koja se odnose na naš najnapredniji bezdimni proizvod, Tobacco Heating System (THS)2, napreduju iznimno brzo. Istraživanja ukazuju kako:

  • THS ne dovodi do izgaranja i ne stvara dim.
  • Prema laboratorijskim ispitivanjima, THS aerosol ima u prosjeku 95 posto niže razine štetnih i potencijalno štetnih sastojaka (HPHC)3 i manje je toksičan od dima cigareta.
  • Prema ispitivanjima kvalitete zraka u zatvorenom prostoru, THS aerosol ne utječe negativno na kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru. Također, THS nije izvor pasivnog pušenja.
  • 90-dnevno istraživanje u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i 90-dnevno istraživanje u Japanu, pokazali su kako su punoljetni pušači koji su koristili isključivo THS smanjili svoju izloženost određenim HPHC-ima (prema mjerenjima biomarkera izloženosti). Smanjene razine biomarkera izloženosti bile su usporedive s onima uočenima kod ljudi koji su prestali pušiti tijekom trajanja istraživanja. Naravno, uvijek je najbolji izbor potpuno prestati pušiti i koristiti nikotin.
  • Klinički nalazi iz šestomjesečnog istraživanja o biomarkerima potencijalne štete pokazuju kako potpuni prelazak na THS može imati pozitivan utjecaj na zdravlje punoljetnih pušača.
  • Naše istraživanje pokazuje zanemariv interes za THS među ljudima koji nikada nisu pušili ili su prestali pušiti.
  • 70 posto punoljetnih pušača koji prijeđu na THS koriste ga isključivo ili zajedno s drugim bezdimnim proizvodima.
  • THS aerosol značajno manje utječe na promjenu boje zubiju od dima cigarete.

Naša dosadašnja istraživanja pokazuju kako THS, iako nije bez rizika, vjerojatno predstavlja manji rizik u vidu štetnosti u usporedbi s nastavkom pušenja za punoljetne pušače koji u potpunosti prijeđu na njega.

1Proizvodi sa smanjenim rizikom (“RRP”) izraz je koji koristimo za označavanje proizvoda koji predstavljaju, vjerojatno će predstavljati ili imaju potencijal predstavljati manji rizik u vidu štetnosti za pušače koji prijeđu na te proizvode u odnosu na nastavak pušenja. PMI ima niz RRP-ova u različitim fazama razvoja, znanstvene procjene i komercijalizacije. Naši RRP-ovi su proizvodi bez dima koji proizvode aerosol koji sadrži daleko manje količine štetnih i potencijalno štetnih sastojaka nego u dimu cigareta.
2THS se na tržište stavlja pod nazivom IQOS.
3HPHC je kratica za štetne i potencijalno štetne sastojke, a izraz je koji koristi američka Agencija za hranu i lijekove (FDA).

Podijelite ovu objavu