Revolucionarni proizvodi za pušače

Dim cigarete sadrži nikotin, prirodni sastojak duhana, te mnoštvo štetnih sastojaka. Ovi štetni sastojci – a ne nikotin – glavni su uzročnici bolesti povezanih s pušenjem.
pmi-scientist-cube-highlight-thumbnail

Stvaranje alternativa koje su manje štetne od cigareta

Razvili smo proizvode koji će biti alternativa cigaretama, sadržavaju nikotin i nude zadovoljavajući okus postojećim pušačima, ali bez dima.

Kako bismo to postigli usredotočili smo se na dva pristupa i iz oba je uklonjen proces izgaranja (sagorijevanje) duhana. Prvi pristup uključuje grijanje duhana kako bi nastala para koja sadrži nikotin i okus, uz istodobno znatno smanjenje razina štetnih sastojaka u pari. Drugi pristup uključuje stvaranje pare koja sadrži nikotin bez uporabe duhana. A to je tek početak.

Grijani duhanski proizvodi

Razlika između uređaja za grijanje duhana i cigareta.

Cigarete sagorijevaju duhan, dosežući visoke temperature, prilikom čega nastaju pepeo, katran i dim s velikim brojem i visokom razinom štetnih sastojaka. S druge strane, IQOS grije duhan na značajno nižoj temperaturi bez gorenja, koristeći tehnologiju grijanja duhana oštricom za zagrijavanje. IQOS kontrolira zagrijavanje kako bi se osiguralo iskustvo bez dima, pepela i vatre te uz niže razine štetnih sastojaka, što IQOS čini boljom alternativom u usporedbi s cigaretama za sve one koji bi inače nastavili pušiti. Međutim, IQOS nije bez rizika te isporučuje nikotin koji stvara ovisnost.

IQOS uređaji s oštricom s elektroničkim grijanjem dostupni su u dvije verzije, premda dostupnost varira od tržišta do tržišta. Prva verzija ima dva glavna dijela: IQOS držač i IQOS džepni punjač. Druga verzija je integrirani proizvod koji kombinira držač i punjač u jedan uređaj i omogućava uzastopno korištenje bez punjenja baterije. Prilikom korištenja jednog ili drugog, potrošač jednostavno treba umetnuti duhanski umetak za grijanje u IQOS držač, odnosno integrirani IQOS uređaj, u kojemu će ga, nakon pritiska na gumb, grijati oštrica s elektroničkim grijanjem. Nakon toga potrošač uvlači paru iz duhanskog umetka za grijanje. Kad je umetak potrošen, potrošač ga vadi iz IQOS držača i treba ga odgovorno odložiti na za to predviđeno mjesto. Po potrebi, potrošač puni IQOS držač tako da ga stavi u džepni punjač (ovaj korak nije potreban u drugoj verziji). S navedenim IQOS uređajima koriste se isključivo HEETS duhanski umetci za grijanje.

Proizvodi bez duhana

Dok je zagrijavanje duhana jedna od mogućnosti u razvoju alternativa u odnosu na nastavak pušenja cigareta, drugi je pristup stvaranje pare zagrijavanjem e-tekućine.

Naši vape uređaji koriste nikotin ekstrahiran iz listova duhana. Ovi proizvodi bez duhana, poznatiji kao elektroničke cigarete (e-cigarete), stvaraju paru koja sadrži nikotin i arome.

Od 2020. godine na određena smo tržišta lansirali naš vape uređaj iduće generacije pod nazivom VEEV.

VEEV koristi VEEV MESH tehnologiju zagrijavanja – metalnu mrežicu sa sićušnim rupicama za grijanje prethodno napunjenog i zatvorenog spremnika s e-tekućinom (VEEV patrone) koji sadrži nikotin i arome. VEEV MESH odlikuje se grijanjem koje se aktivira uvlačenjem te sustavom za otkrivanje niske razine tekućine koji osigurava dosljednost i kvalitetu proizvedene i udahnute pare.

Podijelite ovu objavu