16-07-27_pmi_day-3-6935
Znanost i inovacije

Revolucionarni proizvodi za pušače

Stvaranje alternativa koje su manje štetne od cigareta

 

Dim cigarete sadrži nikotin, prirodni sastojak duhana, te mnoštvo štetnih kemikalija. Ovi toksini – a ne nikotin – glavni su uzročnici bolesti povezanih s pušenjem. Razvijamo proizvode koji će biti alternativa cigaretama, sadržavat će nikotin i nuditi zadovoljavajući okus postojećim pušačima, ali bez dima.

Kako bismo to postigli usredotočili smo se na dva pristupa i iz oba je uklonjen proces izgaranja (sagorijevanje) duhana. Prvi pristup uključuje grijanje duhana kako bi nastala para koja sadrži nikotin i okus, uz istodobno znatno smanjenje razina štetnih kemikalija u pari. Drugi pristup uključuje stvaranje pare koja sadrži nikotin bez uporabe duhana. A to je tek početak.

ratio widget video
Play

Grijani duhanski proizvodi

Zahvaljujući intenzivnim istraživanjima i razvoju, uspjeli smo stvoriti dva revolucionarna grijana duhanska proizvoda: IQOSTEEPS. Svaki od njih grije duhan na drugačiji način.

Primjenom sofisticirane elektronike, IQOS grije posebno pripremljenu mješavinu duhana na temperaturu ispod 350 °C, bez izgaranja, vatre, pepela i dima. Time nastaje para s okusom koja sadrži nikotin i pritom oslobađa pravi okus grijanog duhana. Budući da ne dolazi do izgaranja, razine štetnih kemikalija znatno su manje u usporedbi s dimom cigarete. Navedeno IQOS čini bezdimnim proizvodom koji je privlačan pušačima te su ga već počeli koristiti milijuni potrošača.

Sustav grijanja ima tri glavna dijela: duhanski umetak za grijanje HEETS, IQOS držač i džepni punjač. Potrošač jednostavno treba umetnuti duhanski umetak u IQOS držač u kojemu će ga grijati oštrica s elektroničkim grijanjem. Nakon toga potrošač uvlači paru iz duhanskog umetka. Kad je umetak potrošen, potrošač ga vadi iz IQOS držača i može ga slobodno baciti u kantu za smeće. Po potrebi, potrošač puni IQOS držač tako da ga stavi u džepni punjač.

Slično kao IQOS, TEEPS grije duhan kako bi otpustio njegov pravi okus. Međutim, TEEPS koristi alternativni izvor topline za izdvajanje duhanskog okusa i nikotina iz duhana: grije se pomoću ugljika, a izgledom i osjećajem podsjeća na cigaretu, iako to nije. Najprije se pali ugljični izvor grijanja na kraju TEEPS-a. Zatim se toplina prenosi na jedinstveno obrađeni duhan. Potrošač uvlači putem TEEPS-a kako bi udahnuo paru s okusom koja sadrži nikotin sve dok ne ponestane pare. Patentirani dizajn TEEPS-a sprječava izgaranje duhana.

Proizvodi bez duhana

Razvijamo i dvije platforme za proizvode koji sadrže nikotin, ali ne i duhan, od kojih će obje koristiti nikotin dobiven iz duhana. Ovi proizvodi bez duhana stvaraju paru koja sadrži nikotin na potpuno različite načine.

Jedna platforma grije e-tekućinu koja sadrži nikotin i okuse pomoću električnog grijača kako bi nastala e-para. Ova platforma uključuje proizvode e-cigareta kao što su Nicocig i Vivid koji su dostupni u Ujedinjenom Kraljevstvu te Solaris dostupan u Španjolskoj i Izraelu. Uključuje i MESH, naš proizvod e-pare iduće generacije.

Tehnologija grijanja MESH koristi metalnu mrežicu sa sićušnim rupicama za grijanje prethodno napunjenog i zatvorenog spremnika s e-tekućinom koji sadrži nikotin i okuse za stvaranje pare. MESH se odlikuje i grijanjem koje se aktivira uvlačenjem te sustavom za otkrivanje niske razine tekućine koji osigurava dosljednost i kvalitetu proizvedene i udahnute pare. Ta poboljšanja otklanjaju trenutačne probleme odraslih korisnika u pogledu kvalitete, sigurnosti, dosljednosti i podrijetla. U studenom 2016. godine pokrenuli smo ispitivanje MESH-a u gradovima u Ujedinjenom Kraljevstvu, zajedno s četiri jedinstvena nova okusa e-tekućine.

Druga proizvodna platforma razvijena je na temelju tehnologije koju smo pribavili 2011. godine. Proizvodi iz ove kategorije pružaju osjećaj i ritual pušenja bez duhana i izgaranja. STEEM, za razliku od e-cigarete, proizvodi paru koja sadrži nikotin u obliku nikotinske soli. Nakon uvlačenja kroz usni dio, dolazi do kemijske reakcije između nikotina (slabe baze) i slabe organske kiseline kako bi nastala para koja sadrži nikotinsku sol. Ispitivanje STEEM-a u gradovima očekujemo 2017. godine.

Podijelite ovu objavu