Majoritatea oamenilor încurajează guvernele să găsească o nouă abordare pentru a reduce rata fumatului

5 minute
An ariel view of a crowd of people in a town square, with a fountain in the middle.

Un sondaj global realizat de Povaddo pentru PMI sugerează faptul că majoritatea omenilor este de acord că factorii de decizie politică ar trebui să ia în considerare rolul pe care îl pot avea produsele fără fum în reducerea riscurilor asociate fumatului.

Există un apetit public pentru noi abordări care să reducă efectele nocive ale țigărilor la nivel de societate, potrivit unui sondaj global comandat de PMI.

Sondajul independent efectuat cu participarea a 22.507 adulți din 20 de țări și teritorii a fost realizat de compania de cercetare Povaddo în decembrie 2020. Acesta explorează atât atitudinile cu privire la rolul alternativelor fără fum, cât și așteptările față de guverne și industrie.

Când au fost întrebați despre importanța celor mai mari provocări din prezent, respondenții au plasat asigurarea unei asistențe medicale de calitate și la prețuri accesibile pentru toți la egalitate cu îmbunătățirea economiei. De asemenea, ei și-au exprimat sprijinul pentru ca guvernele să încerce noi abordări pentru reducerea prevalenței fumatului

„Produsele fără fum pot juca un rol important în reducerea ratei fumatului”, a declarat Jacek Olczak, Chief Operating Officer la PMI. „Cu un cadru de reglementare adecvat, sprijin din partea societății civile și acceptarea deplină a științei, cred că este posibil ca apelul publicului să primească un răspuns și vânzările de țigări să devină un lucru care aparține trecutului în multe țări, în decurs de un deceniu și jumătate."

Câteva dintre concluziile sondajului:

  • Fumătorii adulți care altfel ar continua să fumeze trebuie să aibă acces la alternativele fără fum care s-au dovedit științific că sunt mai bune decât continuarea fumatului și la informații corecte despre acestea (77%).
  • Guvernele ar trebui să ia în considerare rolul pe care îl pot juca produsele alternative în construirea unui viitor fără fum în țările lor (73%). 
  • Dacă este posibil să înceteze vânzările de țigări în țara lor în decurs de 10-15 ani (prin fumătorii care renunță la fumat și nicotină sau prin trecerea la alternative mai bune, fundamentate științific), guvernul lor ar trebui să dedice timp și resurse pentru a transforma acest lucru în realitate (67%).
  • Încurajarea bărbaților și femeilor, care altfel ar continua să fumeze țigări, să treacă complet la alternative fără fum poate completa alte eforturi prin care să se reducă efectele nocive ale țigărilor la nivel de societate (71%).

16 Mar 2021

Rezultatele unui studiu internațional

Descărcați

© Getty Images

Majoritatea omenilor nu cred că doar prin mai reglementări sporite și taxe majorate se poate realiza un viitor fără fum

Strategiile actuale nu sunt suficiente, sugerează sondajul – mai puțin de unul din patru respondenți consideră că este nevoie doar de o intărire a cadrului de regelementare și creșterea taxelor aplicabile țigărilor.

Majoritatea celor întrebați (58%) consideră că doar prin aplicarea acestor măsuri nu se va ajunge la un viitor fără fum.

În mod clar, fumatul este o problemă pe care societatea dorește să o rezolve – 76% dintre respondenți consideră că este important ca guvernele să dedice timp și resurse pentru a reduce rata fumatului.

Cu un cadru de reglementare adecvat, sprijin din partea societății civile și îmbrățișarea deplină a științei, cred că este posibil ca apelul publicului să primească un răspuns și vânzările de țigări să devină un lucru care aparține trecutului în multe țări, în decurs de un deceniu și jumătate."
Jacek Olczak, Chief Operating Officer, PMI

Lucrăm împreună pentru a construi un viitor fără fum

Ideea că toate părțile implicate trebuie să colaboreze pentru un viitor fără fum se bucură de un sprijin major din partea societății, a mai relevat sondajul.

68% dintre respondenți și-au exprimat susținerea față de companiile de tutun care lucrează cu guverne, autorități de reglementare și experți în sănătate publică pentru a se asigura că fumătorii adulți au acces la alternative mai bune și informații corecte despre acestea.

© Getty Images

Știința și tehnologia pot duce la progres

Sondajul reafirmă importanța generală a științei și tehnologiei.

88% dintre respondenți consideră că guvernele au responsabilitatea de a adopta cele mai recente descoperiri științifice și tehnologice.

Din păcate, doar 51% consideră că guvernele au reușit să asigure cu succes accesul societății la cele mai recente descoperiri științifice și tehnologice.

81% dintre respondenți consideră că este, de asemenea, important ca cele mai recente evoluții științifice și tehnologice să fie adoptate și de companii, iar 66% consideră că s-au făcut progrese în acest domeniu.

Dezinformarea împiedică schimbarea...

Un număr îngrijorător de respondenți, 43%, au fost contrariați de ceea ce au văzut, citit sau auzit referitor la produsele din tutun încălzit în ultimele șase luni.

Este clar că dezinformarea amenință să împiedice progresul deoarece împiedică fumătorii adulți, care altfel ar continua să fumeze țigări, să treacă la alternative mai bune.

Și acest lucru se reflectă în concluziile sondajului: 76% dintre respondenți spun că ar fi mai predispuși să ia în considerare trecerea la o alternativă fără fum dacă ar exista transparență în ceea ce privește diferența dintre aceste produse și țigări și știința din spatele lor.

... dar publicul speră la un viitor mai bun

Publicul este în favoarea noilor abordări care ar putea rezolva provocările critice ale societății, iar 65% dintre respondenți se simt în continuare optimiști cu privire la 2021, mai ales atunci când vine vorba de îmbunătățiri în domeniul sănătății publice.

Capacitatea de a valorifica inovația va continua să joace un rol major. Dacă guvernele țin seama de apelul publicului de a susține progresele în știință și tehnologie, putem construi mai repede un viitor mai bun.

Când vine vorba despre fumat, știința și tehnologia au permis crearea unor alternative mai bune la țigări pentru sutele de milioane de fumători adulți care altfel ar continua să fumeze. Pentru a accelera trecerea la un viitor fără fum, fumătorilor care nu renunță la fumat trebuie să li se permită să aibă acces și informații corecte despre aceste alternative fundamentate științific.

16 Mar 2021

Rezultatele unui studiu internațional

Descărcați

 

* Sondajul online a fost realizat de Povaddo pentru Philip Morris International în perioada 8-24 decembrie 2020. În total, la sondaj au luat parte 22.507 de persoane adulte, populație generală, adulți cu vârsta de peste 21 de ani din 20 de țări și teritorii diferite (Argentina, Australia, Brazilia, Germania, Hong Kong, Israel, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Olanda, Norvegia, Filipine, Rusia, Spania, Africa de Sud, Taiwan, Marea Britanie, Statele Unite și Vietnam). Aproximativ 900 de adulți din populația generală și 200 de fumători adulți au luat parte la sondaj, din fiecare țară și teritoriu.

Distribuie acest articol